Καλέστε μας για να ζητήσετε μια προσφορά

Παρέχουμε άτοκες δόσεις - δωρεάν αυτοψία ​

Ανεστραμμένη Θερμόμονωση

Ανεστραμμένη Θερμόμονωση

Η ανεστραμμένη θερμομόνωση είναι μια τεχνική μόνωσης ταρατσών όπου η θερμομονωτική στρώση τοποθετείται πάνω από τη στεγανοποιητική μεμβράνη, αντί από κάτω όπως στην παραδοσιακή μέθοδο. Με αυτόν τον τρόπο, η στεγανοποίηση προστατεύεται από:

  • Τις καιρικές συνθήκες: Η έκθεση στον ήλιο, τη βροχή, τον παγετό και την υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της στεγανοποιητικής μεμβράνης. Η ανεστραμμένη θερμομόνωση την κρατάει καλυμμένη και προστατευμένη, αυξάνοντας την αντοχή της.
  • Μηχανικές κακώσεις: Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, χρήσης και συντήρησης της ταράτσας μπορεί να προκληθούν τρυπήματα ή γρατσουνιές στη στεγανοποίηση. Η τοποθέτηση της θερμομόνωσης από πάνω λειτουργεί σαν προστατευτικό στρώμα.

Αυτό το είδος μόνωσης έχει και άλλα πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη τοποθέτηση και συντήρηση: Η θερμομονωτική στρώση μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε καιρική συνθήκη και δεν απαιτεί την αφαίρεση της υπάρχουσας στεγανοποίησης. Επίσης, σε περίπτωση που χρειαστεί επισκευή ή αντικατάσταση της στεγανοποίησης, η θερμομόνωση μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και να επανατοποθετηθεί.
  • Καταλληλότητα για διάφορες χρήσεις: Η ανεστραμμένη θερμομόνωση είναι κατάλληλη για ταράτσες που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως χώροι πρασίνου, με πλακάκια ή για άλλες χρήσεις που απαιτούν πρόσβαση στην ταράτσα.
  • Μειωμένο βάρος: Ορισμένα θερμομονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται στην ανεστραμμένη μόνωση είναι ελαφρύτερα από τα παραδοσιακά υλικά, γεγονός που μπορεί να είναι σημαντικό σε κτίρια με περιορισμούς φόρτισης.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

  • Δυσκολία αποκατάστασης στεγανοποίησης: Σε περίπτωση που η στεγανοποιητική μεμβράνη παρουσιάσει διαρροή, η επισκευή της μπορεί να είναι πιο δύσκολη και δαπανηρή λόγω της τοποθέτησης της θερμομόνωσης από πάνω.
  • Περιορισμένη επιλογή υλικών: Επειδή η θερμομονωτική στρώση στην ανεστραμμένη μόνωση εκτίθεται απευθείας στα στοιχεία της φύσης, πρέπει να επιλέγονται υλικά ανθεκτικά στην υγρασία, όπως η εξηλασμένη πολυστερίνη.

Εάν σκέφτεστε να εφαρμόσετε ανεστραμμένη θερμομόνωση στην ταράτσα σας, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό μηχανικό για να σας καθοδηγήσει κατάλληλα, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες του κτιρίου σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top
Scroll to Top
Καλέστε για Προσφορά